2010. december 10., péntek

Karcolás az autón

"Amíg egy férfi új autóját fényezte, a kisfia felvett egy követ és vonalakat karcolt az autó oldalára. Haragjában a férfi megfogta a gyerek kezét, többször ráütött, nem véve észre, hogy a franciakulccsal üti. A kórházban a többszörös szilánkos törések miatt a gyermek elveszítette az összes ujját.
Mikor a kisfiú meglátta az apját, szemében fájó tekintettel kérdezte: Apa, mikor fognak visszanőni az ujjaim? Az apa felismerve tettének súlyát, szólni sem tudott. Visszament az autóhoz, és többször belerúgott. Saját cselekedetétől feldúlva leült az autó elé és a karcolásokat nézte. A gyermek azt írta: SZERETLEK APA.

A tárgyak használatra vannak, az emberek szeretetre. A probléma a mai világban az, hogy az emberek vannak használva és a tárgyak szeretve. Legyünk óvatosak és tartsuk emlékezetünkben ezt a gondolatot! A tárgyak azért vannak, hogy használják, az emberek azért, hogy szeressük őket. Vigyázz gondolataidra, szavak lesznek belőlük, vigyázz szavaidra, cselekedetek lesznek belőlük, vigyázz cselekedeteidre megszokások lesznek belőlük, vigyázz megszokásaidra, szenvedélyek lesznek belőlük, vigyázz szenvedélyeidre, rabságoddá és végzeteddé válik!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése